Home – OplossingenProjectrealisatie – Valvetight DBB-SAVER

Valvetight

DBB-SAVER

Door lekkende kleppen is het veilig uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in de olie en gasindustrie, zonder de gehele installatie stil te leggen, vaak lastig. Een probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen.

In de zoektocht naar een oplossing, die maximale veiligheid biedt waarbij de resterende installatie ook in bedrijf blijft, is de technologie achter de DBB-SAVER ontstaan. De technologie is inmiddels geperfectioneerd en bij grote internationale olie-, gas- en petrochemische bedrijven te vinden.

Samen werken aan

Het produceren van de DBB-SAVER

De skidopstelling en strakke afwerkingen zorgen samen voor een compact geheel.
3D uitwerking van de Valvetight DBB-Saver

Proces

Engineering
  • Mechanische engineering.
Productie
  • Gecertificeerd laswerk.
  • Gelast frame is onderworpen aan een loadtest (doorberekend door engineering) 
  • Assemblage en van de DBB-Saver.
Evaluatie
  • Samen met Valvetight kijken naar mogelijke verbeteringen.

Valvetight DBB-SAVER

Installaties in de gas-, olie- en petrochemische industrie zijn altijd in secties opgedeeld zodat bij calamiteiten en onderhoud delen afgeblokt kunnen worden. Door slecht functionerende afsluiters kan er dan nog altijd gas richting de werkplek, iets wat bij onderhoud niet geaccepteerd wordt. Een complete installatie stilleggen om onderhoud uit te voeren kost te veel geld, de oplossing is de Valvetight DBB-Saver.

De DBB-Saver (Double Block & Bleed) creëert een vacuüm tussen twee afsluiters. Het vacuüm zorgt voor een negatief drukverschil naar het veilige werkgebied en keert de stroomrichting over de tweede barrière om. De gegarandeerde continue aanwezigheid van het vacuüm in het ontluchtingsgedeelte maakt lekkage van gas naar de gecreëerde veilige werkruimte onmogelijk.

De Valvetight DBB-SAVER creëert een vacuüm tussen twee afsluiters om een veilige werkruimte te garanderen.

Meer weten over NieuweWeme?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Ronny, één van onze projectmanagers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Ronny grote Beverborg

r.grotebeverborg@nieuweweme.nl  |  +31 541 530 500

Neem contact op met Ronny

Ronny grote Beverborg staat voor je klaar.