Home – OplossingenProjectrealisatie – Skoon Energy Batterijcontainer

Skoon Energy

Batterijcontainer

De wereld heeft oplossingen voor schone energie nodig. Zonne- en windenergie kan worden opgeslagen in batterijen en later gebruikt worden wanneer nodig is.

Met het doel om groene energie eenvoudig, financieel en betrouwbaar te maken en het delen van batterijen mogelijk te maken is Skoon gestart met het Skoon Sharing platform.

Een netwerk waar batterij bezitters de mogelijkheid krijgen om haar mobiele energieoplossingen te delen met energiegebruikers om zo, als alternatief op fossiele brandstof, altijd toegang te bieden tot groene energie! 

Samen werken aan

Een Skoonbox om het Skoon Sharing netwerk uit te breiden

De lithiumbatterijen in de Skoonbox
Aan boord van een schip in Amsterdam kan de Skoonbox plaatselijke schepen voorzien van energie.

Proces

Engineering
  • Mechanische engineering.
  • Elektrische engineering.
Productie
  • Productie van de mechanische maakdelen
    (containerbouw, batterijrekken).
  • Productie van de schakelkast.
  • Assemblage en montage van de volledige container- en skidopstelling.
  • Elektrische bekabeling en aansluiten van de onderdelen.
  • Functioneel testen van de batterijcontainer.

De Skoonbox

De Skoonbox is een batterijcontainer die voor diverse doeleinden ingezet wordt als energievoorziening. Met de 330 lithiumbatterijen van Super B, die ieder 12V DC met een vermogen van 160 Ah leveren, kan deze megabatterij een batterijspanning van 700V DC met een totaalvermogen van 960Ah leveren.

In combinatie met de daarbij passende trafocontainer, die de batterij zowel kan opladen als ontladen, is er een vermogen van 450kW bij 400V AC beschikbaar. Op deze manier kan de batterij maximaal ontladen met een stroom van meer dan 1000A! 

Geschikt voor situaties waar tijdelijk vraag naar stroom is.
Zo aangesloten dat de 330 lithiumbatterijen 700V DC kunnen leveren.

Duurzaam alternatief

De batterijcontainer wordt on-demand afgeleverd op de gekozen plaats van bestemming. Als duurzaam alternatief voor de dieselgenerator kan de Skoonbox ingezet worden op plaatsen waar een tijdelijke vraag naar stroom is, zoals bouwplaatsen, filmsets, evenementen, festivals en andere toepassingen.

Meer weten over NieuweWeme?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Maarten, één van onze e-engineers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Maarten Lutters

m.lutters@nieuweweme.nl  |  +31 541 530 500

Neem contact op met Maarten

Maarten Lutters staat voor je klaar.