We are hiring! Click here to see our career opportunities!

Clean energy and mobility one-stop-shop

KOOLEN INDUSTRIES NEEMt NIEUWEWEME OVER

De NieuweWeme Groep in Oldenzaal maakt per 1 juli 2021 onderdeel uit van Koolen Industries. Met deze overname heeft Koolen Industries alles in huis om de schone en slimme energieoplossingen uit haar portfolio ‘in huis’ te ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden.

De duurzame ambitie van Kees Koolen​

De overname van de NieuweWeme Groep was voor Koolen Industries een logische volgende stap om verder te groeien in het leveren van schone en slimme energieoplossingen.

“Met deze overname hebben we naast de engineering ook de elektrische installatie, diverse containeroplossingen en laadpalen voor elektrische auto’s, vrachtwagens en bussen in huis. Hierdoor zijn wij in staat een nog betere “one stop shop” oplossing te bieden aan klanten die te maken hebben met integrale vraagstukken in de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van elektrisch laden met zonnepanelen en batterijopslag, alles integraal gekoppeld aan slimme software”, zegt Kees Koolen (CEO Koolen Industries).

De NieuweWeme Groep werkt al een aantal jaren samen met de bedrijven van Koolen Industries. Zo heeft NieuweWeme voor Proton Ventures al speciale containers gebouwd voor de opslag en het transport van groene ammoniak – een vorm van duurzame waterstofopslag. Naast de Battolyser, de huidige containermodificaties die NieuweWeme produceert, werken zij ook nauw samen met SuperB om geavanceerde lithiumbatterijen als één pakket te leveren. NieuweWeme ontwerpt en bouwt ook de Energieopslagcontainers, Energierekken en Energietrailers van SmartGrid. Bovendien heeft NieuweWeme onlangs samen met We Drive Solar de grootste Nederlandse order ooit voor slimme laadpalen binnengehaald -Rotterdam: 4650 stuks-.

Gerben Hilboldt benoemd tot nieuwe CEO

Gerben Hilboldt, die al 2 jaar bij Koolen Industries werkt als Chief Technology Officer, is aangesteld als CEO en volgt Ben Nieuwe Weme, oprichter van de NieuweWeme Groep, op.

“Ik wil de wereld schoner achterlaten dan ik hem aantrof. De producten en oplossingen die NieuweWeme Groep heeft ontwikkeld en gebouwd passen uitstekend bij de strategie van Koolen Industries. Naast de Energy Containers zijn er ook containers die gebouwd zijn voor het ontzilten van water, of neem bijvoorbeeld de RBS (Rotating Brush Separator), een geweldige uitvinding die in een gewone zeecontainer past en zonder gebruik vaste stoffen van vloeistoffen kan scheiden. van chemicaliën. of andere middelen. Met dergelijke containerized oplossingen en oplossingsgericht denken willen wij deze systemen modulair aan elkaar kunnen koppelen en zo totaaloplossingen voor onze klanten kunnen bieden”, aldus Gerben Hilboldt.

Ben Nieuweweme: “Ik ben blij dat ik in Gerben Hilboldt de opvolger heb gevonden die ik zocht en ben er 100% van overtuigd dat hij dit bedrijf in combinatie met Koolen Industries verder kan uitbouwen. De komende periode blijf ik betrokken bij het bedrijf om Gerben te begeleiden en te ondersteunen, om er samen met hem en Koolen Industries een nog groter succes van te maken dan het al is.”

Koolen Industries

Koolen Industries werkt aan schone energie en schone mobiliteit voor iedereen. De bedrijven binnen Koolen Industries bieden oplossingen voor het opwekken van schone energie, en voor de opslag, het transport en de levering van deze schone energie op de juiste plaats op het juiste moment. Hiermee biedt Koolen Industries een scala aan oplossingen die consumenten, bedrijven en overheden helpen om daadwerkelijk vooruitgang te boeken in de transitie naar schone energie en schone mobiliteit. Of het nu gaat om zonne-energie, kleine of grote batterijen, infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen, of een combinatie hiervan met intelligente besturing; Koolen Industries zorgt ervoor dat het werkt.

Koolen Industries heeft een breed portfolio van bedrijven, waaronder BonGo Solar, NovaVolt en BeSolar; SuperB, Smart Grid, Kraftblock, Elestor, Greenbattery; Energie overbrengen, wij rijden op zonne-energie, stedelijke mobiliteitssystemen; Proton Ventures, Battolyser-systemen; EIT InnoEnergy, Aziobot en Hardt Hyperloop; Sympower, Behendigheid en Skoon; en nu ook in de NieuweWeme Groep.