We are hiring! Click here to see our career opportunities!

BioTrack

AQUASCOPE EN BT-MED ANALYzer

Biotrack houdt zich bezig met het ontwikkelen van innovatieve tools voor ultrasnelle microbiële screening, detectie en specifieke identificatie. Met als doel de detectietijd te verkorten en zo ecologische en gezondheidsgerelateerde microbiële besmettingen te voorkomen.

Productie

Wij traden op als producent voor de aquascope- en BT-MED-analysatorsystemen van Biotack.

Ons Proces

Productie

  • Productie van de mechanische onderdelen (aluminium freesdelen, draaien en snijden en kanten).
  • Andere onderdelen gekocht.
  • Montage en montage van de Biotrack AquaScope (plaatsing microscoop, (fijn)afstelling en inbedrijfstelling werd uitgevoerd door Biotrack).

Controlesystemen

  • Elektrische bedrading en aansluiten van de componenten.
  • Evaluatie
  • Samen met Biotrack kijken naar mogelijke verbeteringen.

De Aquascope Analyzer

De AquaScope Analyzer is een autonoom bioanalyseplatform. Het wordt gebruikt voor snelle biologische monitoring van specifieke micro-organismen, in een laboratorium of testlocatie naar keuze. De AquaScope Analyzer is in staat specifieke micro-organismen te meten in vloeistofmonsters van 1 tot 500 ml.

Medische toepassingen

Twee jaar geleden werd de AquaScope Analyzer-software technisch omgezet naar de BT-MED Analyzer. Dit kan in de medische sector worden toegepast met speciaal ontwikkelde testkits.

Zo kan de BT-MED Analyser gebruikt worden voor diverse bacteriële onderzoeken, maar ook voor het opsporen van
COVID-19-infecties bij patiënten. Naast een positieve of negatieve uitslag worden er ook antistoffen gemeten. Antistoffen die aangeven of iemand immuniteit heeft opgebouwd.

Door beide tests in één set te combineren, krijgen zorgverleners een breed scala aan informatie voor gedetailleerde monitoring van COVID-19-patiënten.