Home – Actueel – NieuweWeme Groep is onderdeel van Koolen Industries!

NieuweWeme Groep is onderdeel van Koolen Industries!

Acquisitie NieuweWeme Groep versterkt Koolen Industries one-stop-shop voor schone energie en schone mobiliteit

De NieuweWeme Groep in Oldenzaal is per 1 juli 2021 onderdeel van Koolen Industries. Met deze acquisitie heeft Koolen Industries alles in huis om de schone en slimme energie oplossingen uit haar portfolio “in huis” te ontwerpen, te produceren, te installeren en te onderhouden.

De overname van de NieuweWeme Groep is een logische vervolgstap van Koolen Industries om verder te groeien in het leveren van schone en slimme energie oplossingen. “Met deze overname hebben we naast de engineering, ook de elektrotechnische montage, het bouwen van diverse containerized solutions en laadpalen voor elektrische auto’s, vrachtwagens en bussen in eigen huis. Hiermee kunnen we nog beter “one stop shop” oplossingen bieden aan klanten die te maken hebben met integrale vraagstukken in de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van elektrisch laden met zonnepanelen en batterij opslag, en dat allemaal integraal gekoppeld met slimme software”, aldus Kees Koolen (CEO Koolen Industries).

De NieuweWeme Groep werkt al een aantal jaren met de bedrijven van Koolen Industries samen. Zo heeft NieuweWeme in het verleden voor Proton Ventures al eens speciale containers voor opslag en transport van groene ammoniak -een vorm van duurzame waterstofopslag- gebouwd. Naast de Battolyser, waarvan de huidige containeraanpassingen door NieuweWeme worden gedaan, werkt men ook nauw samen met SuperB, voor leverantie van geavanceerde lithium batterijen als één pakket. Tevens ontwerpt en bouwt NieuweWeme de Energy Storage Containers, Energy Racks en de Energy Trailers van SmartGrid. Bovendien heeft NieuweWeme samen met We Drive Solar onlangs de grootste Nederlandse order ooit voor slimme laadpalen -Rotterdam: 4650 stuks- gewonnen.

De NieuweWeme markesteen, als dank namens de collega's.

Gerben Hilboldt, sinds 2 jaar werkzaam voor Koolen Industries als Chief Technology Officer, is aangesteld als CEO en neemt daarmee het stokje over van Ben Nieuwe Weme, oprichter van de NieuweWeme Groep. “Ik wil de wereld schoner achter laten dan dat ik deze heb aangetroffen. De producten en oplossingen welke de NieuweWeme Groep heeft ontwikkeld en compleet bouwt, passen perfect bij de strategie van Koolen Industries. Naast de Energy Containers zijn er ook containers welke worden gebouwd voor het ontzouten van water, of neem de RBS (Rotating Brush Separator), een geweldige uitvinding die in een gewone zeecontainer past en vaste stoffen uit vloeistoffen kan scheiden zonder hierbij gebruik te maken van chemicaliën of andere middelen. Met zulke containerized solutions en het oplossingsgericht denken willen wij deze systemen modulair aan elkaar kunnen koppelen en daarmee totale oplossingen kunnen bieden voor onze klanten”, aldus Gerben Hilboldt.

Ben Nieuwe Weme: “Ik ben blij in Gerben Hilboldt de opvolger gevonden te hebben die ik zocht en ben er 100% van overtuigd dat hij in combinatie met Koolen Industries dit bedrijf verder kan uitbouwen. In de komende tijd blijf ik betrokken bij het bedrijf om Gerben te begeleiden en ondersteunen, om er samen met hem en Koolen Industries een nog groter succes van te maken dan wat het nu reeds is”.

Koolen Industries

Koolen Industries werkt aan schone energie en schone mobiliteit voor iedereen. De bedrijven binnen Koolen Industries bieden oplossingen voor het opwekken van schone energie, en voor opslag, transport en levering van deze schone energie op de juiste plaats en het juiste moment. Hiermee biedt Koolen Industries een palet van oplossingen die consumenten, bedrijven en overheden helpen om echte meters te maken in de transitie naar schone energie en schone mobiliteit. Of het nu gaat om zonne-energie, kleine of grote batterijen, infrastructuur voor het laden van elektrische voertuigen, of een combinatie ervan met intelligente aansturing; Koolen Industries maakt dat het werkt.

Koolen Industries heeft deelnemingen in BonGo Solar, NovaVolt en BeSolar; SuperB, Smart Grid, Kraftblock, Elestor, Greenbattery; Floading Energy, We Drive Solar, Urban Mobility Systems; Proton Ventures, Battolyser systems; EIT InnoEnergy, Aziobot en Hardt Hyperloop; Sympower, Deftpower en Skoon; en nu dus ook in de NieuweWeme Groep.

Meer weten over NieuweWeme?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

E=MC2

Neem contact met ons op